בניית חדשנות באופן שיטתית , אסטרטגי ומתוכנן
חברות חושבות קדימה מבינות שההצלחה צומחת מכך שיש את מה שסקירת העסקים של הרווארד מכנה "מערכת חדשנות". בעיקרו של דבר, משמעות הדבר היא "מערך קוהרנטי של תהליכים ומבנים תלויים זה בזה המכתיב כיצד החברה מחפשת בעיות ופתרונות חדשים, מסנתזת רעיונות לתפיסה עסקית ולעיצוב מוצרים ובוחרת אילו פרויקטים מקבלים מימון."
ללא גישה שיטתית, ותכנון פעולות
הוסיפה HBR כי "גורמת ללקוחות לשלם יותר, לחסוך להם כסף או לספק תועלת חברתית גדולה יותר … [התוכנית] אינה יוצרת ערך."
כדי למקסם הצלחה בסופו של דבר, טוענים מומחים כי יש לשלב יוזמות שינוי בתוכנית האסטרטגית של החברה. המטרות סביב חדשנות צריכות להשתלב עם תוכנית החברה, על מנת להימנע מ"אפקט הסילו "האימתני שבו מחלקות שונות – חסרות הקשר רחב יותר – פשוט הולכות לדרכן.
DOWNLOAD GUIDE
כיצד תוכלו לשלב חדשנות בתכנון האסטרטגי שלכם? (מוזמנים ליצור קשר – ניר מקובסקי – מאמן עיסקי מומלץ)
התחל עם ידע מקיף על לקוחותיך.
עסק העוקב מקרוב אחר צרכיהם המשתנים של הלקוחות נמצא במיקום טוב יותר לדחוף את מאמצי השינוי מאשר לאחרים ללא ידע מעמיק זה. כשאתה מתחיל בתכנון לשנת 2021 ואילך, חשוב להתמקד באופן אינטנסיבי במה שאתה יודע על העדפות הלקוחות. אם קיים פער בידע, עשה כל מאמץ לסגור אותו ולרדף אחר מטרות מתוך רעיון להוסיף תמיד ערך.
אסוף נתונים לצורך בניית התיכנון האסטרטגי ממקורות פנימיים וחיצוניים.
בנוסף להכרת בסיס הלקוחות שלך מבפנים ומבחוץ, מומלץ לפנות למקורות אחרים לקבלת מידע נוסף כדי למלא את המטרות האסטרטגיות שלך. שקול את שלבי הפעולה הבאים:
ערכו סקר של מנהלי מחלקות תוך בקשת רעיונות לשינוי – העשרת התיכנון האסטרטגי.
הזמן ספקים "להיכנס" עם מושגים המניעים שינוי מהותי.
גייס את תמיכתם של יועצי צד ג ' ומומחים אחרים בתעשייה.
במילים פשוטות, ככל שתופסו בצורה יסודית יותר את השוק בו אתם פועלים, כך ניתן לבטא את יעדי החדשנות שלכם בצורה ברורה יותר בתכנית האסטרטגית שלכם.
רוצה תובנה נוספת?
קראו מדריך 4 שלבים לתכנון אסטרטגי למידע נוסף
התמקדו בהצעת הערך הייחודית שלכם.
ערך הלקוח הוא נקודת ההנחיה למאמצי החדשנות שלך. בדוק מקרוב את היוזמות שיש לך בראש וקבע אם הן מביאות ל"יצירת ערך אשר חוסכת ללקוחותיך כסף וזמן או גורמת להם להיות מוכנים לשלם יותר עבור ההצעה שלך ", מציין וימה, חברת תוכנות ניהול חדשנית. יעדים מרכזיים אחרים כוללים הפיכת המוצר שלך ל"ביצועים טובים יותר או [להיות] נוחים יותר לשימוש ", וכן להיות" עמיד יותר ומשתלם יותר בהשוואה למוצר הקודם "ולמוצרים דומים בשוק.
פנה זמן לחשוב על יותר חדשנות ותכנון אסטרטגי.
הגיוס למאמציהם של אחרים לשקול חשיבה חדשנית הוא נהדר, אך סביר להניח שאיש אינו יכול להתאים את הידע שלך והרווחת בכבדות בענף בו אתה פועל. המפתח הוא למצוא את הזמן היקר הדרוש להתרחקות מהפעילות השוטפת ולחשוב היטב כיצד ייראה העתיד.
אשמח לענות על כל שאלה, ניר מקובסקי – ייעוץ עסקי לחברות
מוזמנים ליצור קשר – ניר מקובסקי – מאמן עיסקי מומלץ לעסקים חברות וסטארטאפים