דירקטוריון –קבוצת מומחים ממגוון רחב של תעשיות וניסיון-מספקים ידע והדרכה שלא יסולא בפז בסביבה העסקית המהירה והדינאמית של ימינו שבהם השינוי מתרחש במהירות העיוות. דירקטוריון חלופי , להלן, PEER ADVISORY BOARD – אנו בונים מעצת עמיתים , מועצת מנהלים מייעצים, ללא ניגוד אינטרסים שנועדה לסייע לבעלים ומקבלי ההחלטות להצמיח החברה .זו מועצת עמיתים, שווים בין שוים. דירקטוריונים אילו אלה הם כלי רב עוצמה עבור מנהיגי עסקים לניווט אסטרטגי של אי הוודאות בעולם העסקים, חמוש במידע השוק הנכון. עם זאת, כדי להפיק את מלוא היתרונות וההטבות של ועדת ייעוץ לעסקים, עליך לבנות אותו בצורה נכונה, עם חברים בעלי מומחיות במספר רב של תעשיות, רקעים, תחומי נושא וניסיון.
כיצד מייצרים קבחת החלטות פרגמטיסיות
ניהול תמיד מלווה באתגרים וקבלת החלטות שיכולים לגרום לך להשתחרר. 3 החודשים האחרונים (Q1), לאחר שנות ה-Covid. לא עזר.
אנו מקבלים דיווחים על אובדן שינה, ירידה בביטחון בקבלת החלטה ובבסיס, פחד לבצע צעד שגוי , פחד מ כישלון. אז איך נוכל להפוך למנהלים טובים יותר.
לעתים קרובות אנו שומעים אחד משניים, אני תמיד פועל לפי האינטואיציה/רגשות שלי או, אני לא עושה כלום אם העובדות לא תומכות בזה. כולם יודעים מצב שבו אחד היה בניגוד לשני. שמובילים את האמונה הרווחת שמקרים כאלה, יש להתפשר ולהתבסס על אחד מהם.
עם פשרה, כפול משמעות, אנו מסכנים לקבל פושר, אכזבה, מכיוון שלעתים קרובות אנו מבינים שהאפשרות האחרת הייתה הנכונה, מה שגורם לספק עצמי בקבלת ההחלטות ולחוסר בהירות בפעם השנייה.
יש דרך אחרת?
אבסולוטי כן.
אֵיך?
אינטואיציה ואובייקטיביות הולכות יד ביד. תחושות צריכות להיות בצד ולהיות בעלות פונקציונליות אחרת.
אינטואיציה ≠ תחושות
תחושות וכיצד ניתן לנצל אותן?
רגשות – הם כלי תקשורת לא מילולי. ניתן להשתמש ברגשות פנימית וחיצונית. יכולנו לזהות ולשדר. נתחיל בפונקציית האבולוציה הבסיסית, שהיא הישרדות. יילוד לא יכול לדבר, וההורים מזהים את העברת היילוד.
באותו אופן כמו מבוגרים, אנו יכולים להעביר או לזהות אושר, שמחה או כעס מבלי לדבר. באותו אופן, זה יכול לשמש לקבלת החלטות. יתרה מכך, מערכת החישה שלנו, כגון כאב, היא מערכת התראה למניעת נזק, כלומר מים רותחים, ריח של גז וכו'.
כאשר מציגים בפניה החלטה, ומתעורר פחד/ספק או תוכן/שמחה, אותו היגיון חל. אם אנחנו מרגישים, עלינו לזהות את ההיגיון מאחורי זה, ההיגיון. אם זה מצד שני, אנחנו צריכים לחקור מה גרם לתחושה.
לסיכום, הרגשות שלנו הם מערכת התראה מאוד רגישה, שעשויה לזהות רמזים מתאימים לטוב או לסכנה. עם כל מערכות החישה, יש שיעור גבוה של תוצאות חיוביות שגויות. הסיבה, ניסיון העבר והתפיסות המוקדמות. זה יסווה את הסיבה האמיתית.
אז האם אנחנו יכולים לסמוך על הרגשות שלנו? כן.
על ידי יישום היגיון קר ואינטואיציה 1 ולכייל את הרגשות שלנו בהתאם.
אינטואיציה – זו לא תחושה.
אנשים קוראים לזה לפעמים "תחושת בטן" מכיוון שיש אווירה כזו בבטן, שאפשר לייחס אותה כרגשות, אבל אינטואיציה היא "ידע מוקדם". זהו סוג הידע ה"קדום" הזה. לכולנו יש את זה. למשל לחשוב על מישהו רק כדי שהאדם הזה יתקשר דקה אחרי.
מחקרים מראים שהרבה מההחלטות העסקיות הגדולות ביותר התבססו על אינטואיציה גרידא, לא על עובדה או תחושה. הדרך להבדיל ביניהם היא ניסיון ואימון. הדרך הטובה ביותר היא להעז לקבל החלטות גם כשאין את כל העובדות ולהתחיל בלקיחת החלטות קטנות. להרגיע ולאמן אותך לשקט ושלווה. זה יכול להיעשות באמצעות מיינדפולנס, מדיטציה וגם מספר רב של פעילויות מים או פעילויות פיזיות מדווחות. מחקר בבריטניה הראה גם שיפור של 50% בהרגעת הנפש וקבלת החלטות כאשר צריך להתפנות לשירותים (שלפוחית שתן מלאה) לאחר שתיית 0.75 ליטר מים – ראה קישור. סריקת fMRI, הפעילות החשמלית כאשר רגשות מעורבים, היא עצומה. זו הסיבה שרכישת דחף היא כזו הצלחה. אינטואיציה מתרחשת בהיעדר רגש.
במקרים שהאינטואיציה שלך נתמכה מאוחר יותר על ידי עובדות ורגשות, חקור מה היו הסימנים ועגן את האינטואיציה שלך על ידי תמיכה במערכת החיישנים. אם ההחלטה מתבררת כשגויה, זהה את הרגשות והמחשבות שהעכירו את האינטואיציה שלך.
ככל שאתה רושם יותר סיפורי הצלחה ושיעורים, כך אתה משתפר בתהליך מבוסס אינטואיציה.
אבל זה לא עונה על השאלה, איך אני יכול ללכת נגד הלב שלי?
התשובה, לעולם אל תלך נגד אמונות הליבה והערכים שלך. זכרו שרגשות הם תוצאה של תהליך הגיוני שעשוי להתרחש בחלק האחורי של המוח שלכם, חקרו את השאלה, מה הפעיל אותם, נהלו יומן ונתחו את התוצאה. אינטואיציה רווחת בקרב ילדים. ככל שאנו מתבגרים אנו משתמשים בו פחות. זה כמו כל שריר אחר. כאשר אנו מסתכלים אחורה על העבר, אנו מזהים את המחשבה המקורית, שהייתה זו האינטואיטיבית, אשר התעלמו ממנה. זיהוי טעויות העבר היא גם שיטה לזיהוי התהליך האינטואיטיבי שלך.
לסיכום, התחל להתאמן עם החלטות קלות ובהדרגה להחלטות כבדות משקל.
אשמח לענות על כל שאלה, ניר מקובסקי – ייעוץ עסקי לחברות | דירקטוריון חלופי | TAB