אימון עיסקי

מה המפתח לפריזנטציה שאנשים יעופו

מי מאיתנו לא ישב בישיבת עבודה רבת-משתתפים והתפעל מאחד הנוכחים? האמת היא שיש מספר דרכים פשוטות מאוד להיות ההוא שכולם מתלהבים ממנו. הנה הסודות הקטנים שיהפכו אותך להכי חכם בחדר, גם אם זה לא ממש נכון. אגב, לא מן הנמנע שתזהה חלק מהטריקים הללו בתור מי שהיה עד להתרחשותם.


צייר דיאגרמת ון

לא ברור למה, אבל דיאגרמת ון, זו המחלקת את הנתונים או המציאות לשתי קבוצות עם אזור חפיפה ביניהן תמיד נראית חכמה יותר. הדיוק כאן הוא שחקן-משנה, ותוכל לצייר את המעגלים עקומים במיוחד וביחסים שאינם פרופורציוניים. ברגע שתשלוף את הדיאגרמה – ניצחת. הפרטים לא משנים דבר. תן לאחרים לשבור את הראש ולנחש למה בדיוק התכוונת ומה הגודל הנכון של המעגלים.

הפוך אחוזים לשברים

מישהו בחדר טען ש-25% מהציבור חושבים בצורה מסוימת? זו ההזדמנות שלך לשלוף את הטריק הבא ולומר בביטחון "אז מדובר באחד מכל ארבעה!". אם תרשום את זה במחברת או על פיסת נייר בכלל תצא גדול. תן לאחרים להנהן במבטים מלאי התרשמות מיכולותיך המתמטיות.

בקש מכולם "לקחת צעד לאחור"

בשלבים הערניים של הדיון, בדיוק כשכולם זורקים נתונים ודעות (בעוד אתה נאבק בעצמך שלא להירדם), הזדקף ושלוף את המשפט הבא: "רגע חבר'ה, בואו ניקח צעד אחד לאחור". עכשיו, אחרי שהשגת שקט ואת תשומת לבם של הנוכחים, המשך בבניית הדרמה סביב החוכמה המתפרצת ממך, והוסף: "איזו בעיה אנחנו באמת מנסים לפתור כאן?".  זהו, עכשיו הם לגמרי מעריצים אותך. בטוח.

תהנהן ותרשום

כלל ברזל: תמיד תביא איתך בלוק כתיבה לישיבה. דאג לשרבט מילה או שתיים מכל משפט שנאמר בחלל החדר, כאילו היו אלה מילות המפתח הכי חשובות בעולם. במהלך כתיבת המילים עדיף להנהן. אם מבקשים ממך לנהל פרוטוקול או לרשום נקודות – תגיד שאלה רק רשימות אישיות עבורך, ושכדאי שמישהו אחר יעשה זאת. אל תיתן להם לסנג'ר אותך.

חזור על מילות המהנדס, אבל  ל-א-ט

דאג לזכור את שמו של המהנדס, או האיש הטכני הבכיר בישיבה. המתן לרגע שבו הוא יאמר את פניני החוכמה והתבונה שלו, ואז אמור: "תן לי רגע לחזור על זה…". בשלב הזה, חזור על דבריו מילה במילה, אפילו אם לא הבנת דבר – ועשה זאת בקצב איטי מאוד. עכשיו יהיה ברור לכולם שהחכמה עברה ממנו אליך.

צעד ברחבי החדר הלוך ושוב

קום מהכסא. זהו, אתה כבר נראה הכי חכם בחדר. זה אולי דורש מידה של אומץ, אבל המהלך הדרמטי ישתלם לך. עכשיו צעד לפינת החדר והישען קלות על הקיר. אם תיאנח קלות במבט מהורהר – בכלל תצא גדול.

בקש לחזור שקופית אחת במצגת

לא משנה על מה המצגת, ולא משנה אם הגעתם לשקף השלישי או שקף מספר שבעים – בקש בנימוס ממי שמעביר את המצגת: "סליחה, תוכל בבקשה לחזור לרגע לשקף הקודם?". תוך מספר שניות הרווחת את עולמך כמי שהכי מתעמק במצגת מבין הנוכחים. אם יש לך שאלה חכמה על אותו שקף – אל תהסס. אם אין לך – אתה פשוט יכול לתהות משהו בנוסח "אני לא בטוח מה מייצגים הנתונים האלה". בינגו.

צא ל"שיחת טלפון חשובה"

לטובת העניין הזה כדאי לתאם עם מישהו מחוץ לחדר שיתקשר אליך במהלך הישיבה. כשזה קורה – ענה לשיחה במבט חמור סבר, שרק יחמיר עוד יותר בחלוף כמה שניות של הקשבה. בקש סליחה וצא ל"שיחה מאוד חשובה" שקיבלת. הנוכחים יבינו שכרגע מטרידים אותך עניינים ברומו של עולם, ולכן אתה בטח מאוד חשוב או לכל הפחות – מאוד מאוד חכם. אגב, ככה גם תרוויח כמה דקות מחוץ לישיבה, תוך העצמת האפקט המתבקש.

הפגן הומור עצמי

אם מישהו שואל לדעתך וממש לא הקשבת למה שנאמר בחדר – השב בחיוך: "סליחה, אבל באמת שלא הקשבתי למילה אחת ממה שנאמר בשעה האחרונה". אנשים מעריכים הומור עצמי. זה רק יעצים את הנוכחות שלך בחדר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן