אימון עיסקי
אימון עיסקי

כיצד שפת הגוף שלנו משפיעה עלינו?

אנו מסוקרנים משפת גוף באופן תמידי, בוחנים אותה בכל יום, אפילו מבלי לשים לב. יש לנו את היכולת לנתח את שפת גופם של אחרים. לדוגמא, אם אדם נבוך, הוא יניע את ידיו ללא הפסקה, או אם אדם משלב ידיים אנו נניח שהוא מסתגר ולהפך, ככל שאדם מתפרש רמת הביטחון שלו גבוהה.

שפת גוף היא שפה לכל דבר, אנו משתמשים בשפת גוף בכדי להעביר מסרים ולתקשר עם הסביבה. ניתוח של שפת גוף חל כתהליך אינהרנטי של ניתוח הסביבה וזאת כאמור, מבלי לשים לב. שפת גוף אצל אחרים משפיעה רבות על השיפוטיות שלנו, אנו נוטים להתייחס לאנשים לפי מה שהם משדרים לנו, מחקרים רבים מראים כי הרושם שלנו, אשר נוצר משפת גופם של אחרים, משפיע על קבלת החלטות באופן גורלי. החלטות כמו מי להעסיק לעבודה, או תמיכה במועמד פוליטי, יכולות להיקבע בשניות הראשונות לפי השיפוט שלנו.

היסודות של שפת הגוף נמצאות בטבע, אם נסתכל על חיות למשל, מכיוון שהן כמעט ולא משתמשות בשפות וורבליות, שפת הגוף שלהן היא הדרך לתקשר האחד עם השניה. חיות משתמשות בשפת הגוף בכדי לסמן את עצמן כגורם מאיים. בכדי להראות דומיננטיות, חיה תגדיל את עצמה, תמתח ותיפתח, מה שיגרום לה להיראות מאיימת. אם נסתכל על בני אדם, נראה שאנו פועלים באותו אופן. לדוגמא, תנועת ניצחון של אדם תיראה בצורת וי, אנו מרימים את ידינו בצורת וי לאוויר. דמיינו את יוסיין בולט מנצח מירוץ של 100 מטרים, הוא מרגיש בעל כוח, הוא בלתי מנצח, והוא מבלי לשים לב, ירים את ידיו בצורת וי תוך כדי הרמת הסנטר למעלה.

שפת הגוף שלנו משפיעה עלינו, היא מבטאת את התחושות שלנו ועוזרת לנו להמחיש מצבים שונים

איך כל זה עוזר לנו? הרי הגוף שלנו מגיב באופן אוטומטי לתחושות שלנו, אבל האם אפשר ״לזייף״ את התחושות שלנו בעזרת שפת גוף? האם אפשר לעשות מניפולציה על גופנו בעזרת שימוש בשפת גוף? התשובה היא כן.

קרה לכם פעם שהייתם בפגישה חשובה, ראיון עבודה, גיוס אצל משקיע ויצאתם בתחושה של פספוס? הרגשתם שלא ביטאתם את עצמכם בצורה טובה, הצגתם צד שלילי של אישיותכם, לא אמרתם את כל מה שרציתם ופשוט הרגשתם שהייתם יכולים להיות טובים יותר? זה קורה לכולנו.

מסתבר שעצם העובדה שאנו מציבים את הגוף בצורה מסוימת, משפיעה על הביצועים שלנו. אם מישהו מכריח אתכם לחייך, עם הזמן אתם תתחילו להרגיש שמחים יותר, אם אתם מתנהגים כבעלי שליטה, קיימת סבירות גבוהה שתתחילו לחוש בעלי עוצמה. ניסוי שנערך בדק בדיוק השערה זו, מדענים לקחו אנשים והושיבו אותם בחדר. כל משתתף בניסוי התיישב בתנוחה שונה, חלק בעמדות המשקפות כוח וביטחון עצמי והשאר בעמדות מוחלשות וסגורות. הממצאים הראו שאלו אשר ישבו או עמדו באופן המשקף כוח ועוצמה היו בעלי נכונות גבוהה להמר ולקחת סיכונים למשל, אך יותר מזה המדענים בדקו את רמות ההורמונים בגוף של המשתתפים בניסוי וראו כי אצל אלו בעלי הכח, רמת הטסטוסטרון עלתה באופן משמעותי ולהפך. אנו למדים מכך כי בעזרת שתי דקות של שהייה בתנוחה מסוימת, המוח שלנו מתחיל להתנהג כאילו אנו באמת שרויים במצב זה.

המטרה שלנו היא להגיע למצב של ״נוכחות״. נוכחות נמדדת בביטחון, מפלס נינוחות ולהט ההתלהבות שלכם

יש קשר ישיר להצלחה אישית ועיסקית – ראה לינק  רמה גבוהה של אלו תביא אתכם למצב של נוכחות מלאה, היא תגרום לכם לבלוט, אנשים יעריכו אתכם ובעיקר, תצליחו לשלוט על הרגשות והתחושות שלכם. נוכחות היא מצב של שליטה עצמית, כולנו יודעים כי נתקל במצבים של אי נוחות, חרדה או מבוכה, אך כעת יש לנו כלי להתמודד עם מצבים אלו.

עם כמה טיפשי שזה נשמע, נסו זאת. לפני פגישה או רגע מכריע בחייכם, קחו שתי דקות לעמוד מול מראה, ישרו את גופכם, הרימו את ראשכם, ותסתכלו לעצמכם בעיניים. עליכם לתרגל תנוחת ניצחון, תנוחות של כוח ועוצמה, דמיינו את עצמכם ברגע עצמו, כפי שהייתם רוצים שיתרחש. תרגול זה יכניס את גופכם למצב הרצוי, אתם משפיעים על המוח שלכם בעזרת דימוי של המצב שבו אתם רוצים להיות.

לשפת הגוף שלכם יש את הכוח להכריע איך תתמודדו עם אתגרים קשים

בפעם הבאה שבה תתמודדו עם אחד הרגעים המתוחים האלה, דמיינו את עצמכם ניגשים לסיטואציה בביטחון ובהתרגשות, ולא מתוך ספק ואימה. דמיינו את עצמכם מרגישים נמרצים ונינוחים כשאתם נמצאים שם, משוחררים מהפחד איך האחרים אולי שופטים אתכם. דמיינו את עצמכם יוצאים מהסיטואציה ללא חרטה, מרוצים מכך שפעלתם כמיטב יכולתכם, בלי קשר לתוצאה הניתנת למדידה.

מוזמנים לפנות בכל שאלה, ניר מקובסקי – ליווי עסקי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן